2012. november 2., péntek

Isten veled és Isten hozott!

Múlt vasárnap (október 28-án) gyülekezetünk elköszönt nyugalmazott lelkipásztoraitól: Nagyné Katona Katalintól és Nagy Sándortól. A hálaadó Istentiszteleten szép számmal jelent meg a gyülekezet.

Mindkét nyugalmazott lelkipásztor rövid prédikációval szolgált az Istentiszteleten. Nagyné Katona Katalin arról beszélt, hogy egy ilyen mérföldkőnél, mint a jelenlegi lelkészváltás is, alázattal és őszinteséggel kell számot vetni a múltról, de nem önmagunkba fordulva, hanem a jövendő felé tekintve: mi az, amit rosszul csináltunk, amire bűnbánattal tekintünk, s hogyan tudunk ezeken változtatni a jövőben, hogyan tudjuk formálni magunkat, közösségünket a jobb jövendő felé.
a Tiszaföldvári Református Egyházközség vezetői 2012
Nagy Sándor is a számvetésről beszélt, kifejezve háláját a gyülekezet felé az együtt szolgálás áldásaiért, s ahogy fogalmazott: "Csak a jóra emlékezem". Isten hűségét tapasztaltuk meg az elmúlt húsz esztendőben, s az Ő hűsége a továbbiakban is velünk marad.

Az Istentiszteleten újbor alkalmából az Úr szent asztalát is megterítették, a szép számú gyülekezet közösen élt a szent vacsorával.

Tiszteletes asszonynak és tiszteletes úrnak a város nevében Hegedűs István polgármester úr és Dr. Csala István aljegyző úr, gyülekezetünk presbitere köszönte meg az elmúlt 20 év áldozatos munkáját városunkban. Két igével köszöntötte búcsúzó lelkészeinket Baczúr István gondnok úr a gyülekezet nevében, majd Bedekovics Péter teológusunk és Rácz Zsombor fiatal kántorunk mondott köszönő szavakat az ifjúság nevében. Ezután a gyülekezet különböző csoportjai: a Nőszövetség, az Ószőlői gyülekezetrész, a Cibakházi szórvány képviselői köszöntötték lelkipásztorainkat.

Az Istentisztelet után nyugalmazott lelkipásztoraink szeretetvendégséggel kedveskedtek a gyülekezet tagjainak a gyülekezeti házban. Ezúton is köszönjük nekik és a segítségüket felajánló Nőszövetségnek a vendégséget.

A Tiszaföldvári Református Egyházközség Isten iránti hálával köszöni meg Nagy Sándornak és Nagyné Katona Katalinnak az elmúlt 20 év áldozatos és hűséges szolgálatát gyülekezetünkben!

Hálatelt szívvel jelenthetjük, hogy az "Isten veled"-ek mellett "Isten hozott"-at is mondhatunk, hiszen megérkezett gyülekezetünk közösségébe megválasztott lelkipásztorunk, Szász Zoltán nagytiszteletű úr és családja Pankotáról. A tiszteletes úr családja a napokban (és talán még az elkövetkezendő hetekben is) a költözködés következményeiként a berendezkedéssel fognak foglalkozni, de szolgálatukat is elkezdik.

Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit november 4-én, vasárnap 9.00 órakor az Ószőlői, 10.30-kor pedig a Belterületi templomban, tiszteletes úr első közöttünk töltött vasárnapján! Jöjjünk el, hívjunk másokat is, köszöntsük és ismerjük meg új lelkészünket és családját!

A búcsúistentisztelet képei megtekinthetőek facebook oldalunkon!

1 megjegyzés:

  1. Áldott nyugdíjas éveket a Nagy házaspárnak. Többször megfordultam a Tiszaföldvári parókián: rengeteg virággal és még több szeretettel találkoztam. 1996-ban családostól ott szolgálhattam egy hetet. Kedvesen emlékszem vissza, különösen a Külterületen végzett evangélizációs szolgálatra.
    Szász Zoltán Barátomra pedig úgy vigyázzanak, mint a szemük fényére: Egy rendkívüli Embert kapott a gyülekezet személyében!

    VálaszTörlés